Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Με επιτυχία έγινε το Σεμινάριο και η Συνάντηση του Δικτύου



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο – Συνάντηση του Περιφερειακού Δικτύου ΠΕ «Αλλάξετε συμπεριφορές… ΑνακυκλωSOSτε» που οργάνωσε το ΚΠΕ Βάμου σε συνεργασία με συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων ΠΕ και ΔΕ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018.
Το Σεμινάριο έγινε στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»  με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σκοπός του Σεμιναρίου ήταν η ενίσχυση των δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα την μείωση των σκουπιδιών, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση στα σχολεία. Στόχος επίσης ήταν η ανταλλαγή εμπειριών, ιδεών και γνώσεων μεταξύ των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν, η παροχή γνώσεων και τεχνικών ευαισθητοποίησης μαθητών, εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας για τη μείωση των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση υλικών, την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση. Στο Σεμινάριο αυτό συμμετέχουν εκπαιδευτικοί του Δικτύου αλλά και εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν σχετικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και να συμμετάσχουν στο Δίκτυο.
Η πρώτη ημέρα του Σεμιναρίου έγινε στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Βάμου στον Κεφαλά Αποκορώνου και περιλάμβανε παρουσιάσεις των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των ΚΠΕ της Κρήτης σχετικά με την ανακύκλωση και τα απορρίμματα. Έγινε επίσης παρουσίαση των δράσεων της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων (ΔΕΔΙΣΑ) Χανίων από τον κ. Κώστα Πατεράκη και ακολούθησαν παρουσιάσεις δράσεων σχολείων του Δικτύου.
Η δεύτερη ημέρα έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων όπου έγιναν εργαστήρια:
α) Θεατρικού παιχνιδιού με τους Μυλωνάκη Στρατή, Τσαντηράκη Σοφία και Βουμβουλάκη Χάρη (ΚΠΕ Ιεράπετρας) και
β) Ανακύκλωσης Χαρτιού με τις Έλενα Φανιουδάκη, Άννα Μαρτιμιανάκη και Ειρήνη Δερμιτζάκη (ΚΠΕ Αρχανών)
γ) Κατασκευές μουσικών οργάνων με παλιά υλικά και υλικά από τη φύση(επαναχρησιμοποίηση) με το Γιώργο Γυπάκη, μουσικό- οργανοποιό,
δ) «Φτιάχνουμε το δικό μας οικο-θέατρο σκιών και ζωντανεύουμε μύθους με ανακυκλωμένα υλικά» με το Νίκο Μπλαζάκη, Καραγκιοζοπαίκτη-μουσικό












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου